Algemeen
Welkom!

Hoe raak je besmet met het luchtvaartvirus? Dat zijn van die vragen die je vaak hoort. Hoe het precies is gebeurd weet ik niet. Waren het de enthousiaste verhalen over ballonvaren van Eep van Harten, één van de eerste ballonvaarders uit de omgeving Barneveld, die ik eerder nog wel eens mocht horen, of ...???

foto

Volgens mijn ouders zat het virus op de kleuterschool er al in. In m'n 12e levensjaar kreeg ik mijn eerste luchtdoop, een ballonvaart. En al snelde volgde de boeing, zweefvliegen en helikoptervliegen.

foto
Het uit vogelperspectief de aarde bekijken is zo overweldigend mooi, met wat voor luchtvaarttak je dat dan ook mag meemaken. Wanneer je los bent van de aarde ziet alles er prachtig uit, ook de techniek van het vliegen of varen haalt je even uit de dagelijkse dingen.

In juli 1999 kreeg ik via Gert v/d Bosch en Bram Schrijver de kans om in mijn vrije tijd bij het helikopterbedrijf Heliflight te werken. Het begon met grondploegen (mensen briefen en veilig helpen in- en uitstappen), maar al snel volgde het vergunningwerk, offertes maken, plannen enz. Op dit moment werk ik in mijn vrije tijd nog steeds met veel plezier in de helikopter business.

foto
Door al de jaren heen heb ik een heel netwerk van leuke contacten opgebouwd en krijg ik ook vaak uitnodigingen om met een ander luchtvaartuig mee te vliegen of te varen. Vanaf 1991 heb ik vele duizenden vluchten/vaarten meegemaakt. En nog gaat er bijna geen week voorbij en ik krijg die unieke mogelijkheid. Het grootste gedeelte is natuurlijk helikoptervluchten. Sinds januari 2012 ben ik in het bezit van een helikopterbrevet PPL(H).

Naast het vliegen is mijn andere hobby fotograferen. In de afgelopen jaren heb ik dan ook veel gefotografeerd en artikelen gemaakt over de luchtvaart. Lang niet altijd ben ik in de gelegenheid om foto's te maken tijdens het vliegen, maar waar mogelijk zal ik dat zeker doen.

foto
Ik werd door Bennie Bos van www.hotair.nl aangespoord om ook eens een site te maken over mijn luchtvaarthobby. Dat is er nu eindelijk van gekomen. Er zijn veel oude foto's, die kwalitatief niet zo hoog zijn, als de nieuwe. Maar ze komen uit oude fotoalbums en zijn toch wel leuk om te zien.

Ik hoop de site actueel te houden met nieuwe foto's en verslagen. Op deze site staan af en toe foto's die ik via anderen kreeg aangeboden, omdat ze bijvoorbeeld met de heli mee zijn geweest.

Ik wens je veel kijk- en leesplezier op deze site.

Gerben van Beek
gerben@lifeflight.nl

Laatste update
MMT
Foto view